Manuálterápia

Bemutatkozás

Dr. Veszter Béla vagyok,

 

1988-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 

Sebészetből, majd traumatológiából szakvizsgáztam, Székesfehérváron a Fejér  Megyei Szent György  Kórház Baleseti Sebészeti osztályán dolgoztam.

A manuális terápiával saját betegségemen (nyaki porckorongsérv) keresztül ismerkedtem meg. Mivel nagyon jó tapasztalatot szereztem vele, magam is elvégeztem a Semmelweis Egyetemen akkreditált 2 éves manuálterápia tanfolyamot, amelyre végzett orvosok és gyógytornászok jelentkezhetnek.

A sikeres vizsgát követően  2011-ben elindítottam Székesfehérváron saját manuál terápiás rendelésemet. 2013 óta főállásban foglalkozom a manuálterápiával.

Magyarországon a manuálterápia és a kiropraktika kevésbé ismert kifejezések, ezért csontkovács orvosként hirdetem tevékenységemet , bár csontkovács tevékenységi kör az ÁNTSZ szakmai listájában nem létezik, ezért engedélyt sem tudnak rá kiadni. Ez az oka annak hogy sokan masszőri képestéssel, vagy akár laikusként , de felelősségbiztosítás nélkül csontkovácsként hirdetik magukat, bátran ropogtatják az embereket, nem tudván arról, hogy ezzel milyen komoly egészségkárosodást okozhatnak.